(c) Simon Corder

Elo- ja syyskuu 2012

17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02

Station House Opera: DOMINOT

Suurkiitos kaikille vapaaehtoisille radanrakentajille!

 

Juhlaviikot ja Helsingin Sanomat kutsuvat mukaan dominoefektiin! Suurimittaisessa seurapelissä kiviset dominot sysäävät toisiaan liikkeelle. Tuhannet ja taas tuhannet harkot muuttavat Helsingin yhdeksi valtavaksi leikkikentäksi.

Kaatuilevat harkot muodostavat ketjureaktion, joka etenee pitkin kaupunkia. Reitit ulottuvat kilometrien matkalle ja yhdistävät kaupungin kadut ja puistot, metrotunnelit, salakäytävät, julkiset tilat ja koditkin kiehtovaksi verkostoksi. Dominot piirtää esiin historiaa ja nykypäivää, yksityistä ja julkista, kaupallista ja ei-kaupallista tilaa Helsingin 200 vuotta kestäneen pääkaupunkikauden aikana. Kaupunkilaisten yhteisvoimin toteutettu teos huipentuu Taiteiden yönä Senaatintorilla, jonne Dominot lopulta päätyy. Siellä Kimmo Pohjonen ja Ismo Alanko sekä Reijo Kela esiintyvät vanhojen työmaakoneiden säestyksellä, 200-vuotiaan pääkaupungin rakentamisen hengessä. Maamoottoreita soittavat Rämsöön moottorimiehet.

Dominot lähtevät liikkeelle Tähtitorninmäeltä klo 18 ja saapuvat Senaatintorille noin klo 18.45.
Tule seuraamaan tapahtumaa reitin varrelle tai kisakatsomoon Senaatintorille klo 18!

 

 

REITTI

HUOM: Huonon sään vuoksi Dominot-reitti on muuttunut. Dominorata kulkee ennakkoon määrättyä reittiä Tähtitorninmäeltä Dianapuistoon ja jatkuu Kiasmalta Senaatintorille. Reittiosuutta Dianapuisto–Kiasma ei kuitenkaan sateen vuoksi ehditty rakentaa valmiiksi.

Reittiin voi tulla muutoksia säätilan mukaan.

 

Englantilainen esitystaiteen ryhmä Station House Opera on toteuttanut Dominot aiemmin Englannissa, Ranskassa ja Sloveniassa. Dominot on osa Helsinki 200 vuotta pääkaupunkina -juhlavuoden ohjelmaa.

Konsepti & Toteutus: Station House Opera / Artsadmin

Taiteellinen johtaja: Julian Maynard Smith

 

YHTEISTYÖSSÄ:

 

Dominot

Taiteiden yönä Dominot tapahtuu keskustan alueella: Tähtitorninmäki – Design-paviljonki – Dianapuisto – Vanhankirkon puisto – Yrjönkatu – Kamppi – Lasipalatsi – Sanomatalo – Kaisaniemen puisto – Vilhonkatu – Yliopistonkatu – Senaatintori

Tapahtumaa voi seurata Senaatintorilla klo 18 alkaen.

Tapahtuma on ilmainen.

Aika


TO 23.8. / 18:00

Kirjaudu sisään ja lisää tämä tapahtuma omaan Juhlaviikko-kalenteriisi.

Kirjaudu sisään