Ateljee Aimard

Klassisen musiikin perinne on kautta aikain perustunut sille, että mestarit siirtävät oppejaan eteenpäin nuoremmille sukupolville. Juhlaviikkojen Ateljee Aimard – Musiikin perintö -sarjan idea pohjautuu tähän ajatukseen.

Juhlaviikkojen ja OP-Pohjolan tämänvuotisessa yhteistyöprojektissa ranskalainen pianovirtuoosi Pierre-Laurent Aimard saapuu Suomeen soittamaan maamme lahjakkaimpien muusikkojen kanssa. Suomalaiset muusikot soittavat OP-Pohjolan Taidesäätiön arvosoittimilla. Collage-Montage-konsertissa Aimard yhdistelee yllättävällä ja viihdyttävällä tavalla uutta ja vanhaa, ja Aimardin ja nuorten suomalaismuusikoiden esittämästä kokonaisuudesta kasvaa itsenäinen, osiensa summaa suurempi teos.

Sarjassa Aimard soittaa myös konsertin, jonka kuvataitelija Norman Perryman kuvittaa vesivärein. Pianon pehmeät äänet ilmestyvät yleisön eteen reaaliaikaisena maalauksena.

Projektiin liittyy myös yhteistyötä Helsingin koulujen kanssa. Sarjan suomalaismuusikot suunnittelevat kolmelle peruskoulun luokalle oppitunnin, jossa he kertovat työstään ja jakavat omaa asiantuntemustaan eteenpäin. Oppituntien lisäksi koululaiset pääsevät seuraamaan muusikkojen ja Pierre-Laurent Aimardin yhteisharjoituksia. Näin tietämys jatkaa matkaansa sukupolvelta toiselle.

Valokuvia Oulunkylän ala-asteen 3. musiikkiluokan vierailusta Musiikkitaloon 10.2.2012 voit katsella täällä.

 

Konsertit:

Ateljee Aimard: Collage-Montage
Ke 29.8. klo 19.00 Sibelius-Akatemia, konserttisali

Pierre-Laurent Aimard & Norman Perryman: Piano Colours
Ma 27.8. 19.00 Sibelius-Akatemia, konserttisali

 

Ateljee I & II
28.8. ja 30.8. klo 20.00 Helsingin tuomiokirkon krypta (vapaa pääsy)

28.8.klo 20.00
Jaso Sasaki, viulu
Sanna Vaarni, piano
Linda Hedlund, viulu
Elisa Järvi, piano

30.8. klo 20.00
Pekko Pulakka, viulu
Sauli Kulmala, alttoviulu
Sami Junnonen, huilu
Anna Vaahtoranta, piano